SENIORFORENINGEN I EVRY

 

Forsiden

Lokalforening Oslo
  Arrangement

  Tillitsvalgte

Lokalforening Trondheim

Medlemsfordeler

Lenker

Om Seniorforeningen

 

 

 

 

  

Til Medlemmene i Seniorforeningen i Oslo

Kjære Seniorforeningsmedlem!

Nå er vi i full gang med vårens aktiviteter. Etter årsmøtet og alle høytidene reiser nå noen av gårde til Tallinn og Riga. Vi ønsker dem en riktig god tur. Utover forsommeren kan vi by på noen enkle småretter som alle kan delta på.

Styret ønsker også at flere tar del i de aktivitetene som er på planen. Har dere noen gode forslag til aktiviteter så send dem inn.

Vi har hatt en formidabel økning av medlemmer siden årsskiftet. Vi er nå oppe i 93 medlemmer, og vi ønsker oss flere.

Tilskuddet fra EDB er nå på konto og vil bli fordelt mellom foreningen i Trondheim og oss.

ID-kortene blir delt ut på medlemsmøtene. Til alle dere som ikke har sendt meg et bilde til ID kortet, bes gjøre det snarest.

Vi har følgende aktiviteter å by på fremover:


      8. mai: AKERSHUS FESTNING OG FORSVARSMUSEET

      Vi møtes ved Retterstedet på Akershus litt før klokken 10.00.
Der holdes en minnemarkering i anledning 8. mai. Deretter går vi til Hjemmefrontmuseet. Vi får en liten orientering av museets folk før vi går gjennom museet på egenhånd. Utstillingen er laget slik at dette er en grei metode.

Klokken 11.30–12.30 spiser vi lunch på restaurant Gamle Raadhus. Kl 12.30 møter vi guiden utenfor Restaurant Hansken på Christiania Torg og blir guidet en rundtur på Akershus som varer ca 2 timer.
 

Akershus Festning er verd et besøk i seg selv. Festningen har beskyttet byen siden 1319, og siden den gang vært skueplass for mange hendelser i Norges historie. Festningen har vært både slott, fengsel og lagerbygg og er nå i bruk som museum og representasjons lokaler for kongefamilien og den norske regjering. Det var fra Akershus at Ole Høiland rømte og tok med seg hele den norske banks beholdning.

Seniorforeningen spanderer museumsbilletten og guiden. Hver enkelt betaler for lunch. Delta på alt eller litt! 


22. mai, kl.18.00  -  MEDLEMSMØTET

      Møtet holdes på Disen Gård. Kolderupsvei 23. 0587 Oslo.
Av programmet nevens:


"Gjennom Norge med dampskip og karjol",

Foredrag av Morten Harangen, som til daglig arbeider i NRK Østafjells i Drammen,og er basert på en gammel fotosamling som ble kjøpte på en auksjon. Han har "forsket" for å finne ut hva bildene forestiller, og ut fra dette funnet den sannsynlige reiseruten reisefølge har fulgt. Og vi følger med på reisen i ord og bilder
BevertningTorsdag 19. juni 2008, kl 11-15  -  SILKE OG KRYDDER 

med innlagt lunch på kafé LYST i Sørlig. 40.
Vi møtes på Lilletorget (v/Vaterlandsparken) kl 11, det står en stor "stålrose" der.
Fra Gråbeingårdene og gamle ”Botsen” til den nye moské.

Fra vadmel til silke, fra surt til søtt, fra diktere til byorginaler. Turen tar oss rundt i området Grønland-Tøyen og viser tydelig utviklingen av Oslo fra småby til metropol med mennesker fra hele verden som prøver å finne sin plass – nå som før.

Seniorforeningen spanderer guiden. Hver enkelt betaler for lunch.

 
Påmelding til aktivitetene gjøres til styrets leder. Benytt gjerne e-mail, sms eller tlf.Til slutt vil jeg bare minne om PC kurset som nå har startet opp, og er mer enn fulltegnet. Imidlertid har vi ekstra plasser for våre medlemmer som skulle ønske å ta kurset. Kurset er på 10 timer fordelt over 2 dager. Det vil bli holdt ca. 10 ekstra kurs. Datoene er ikke fastsatt, men følg med på websiden. Kursene holdes i lokalene til Norske Kvinners Landsforening i Kristine Qvamms gt.1. Kursavgift er på kr. 250,-. Det dekker kurs og materiell.

Referatet fra årsmøtet samt Budsjettet for 2008, finner dere vedlagt.
De nye vedtektene finner dere på websiden.

Vennlig hilsen
Øivind Adde
Styrets leder

Adresse  Vardenbakken 45, 1450 Nesoddtangen.
Telefon    916 48 599
E-mail     oadde@online.no

Vedlegg:
Referat fra årsmøte 2008
Budsjett for 2008