SENIORFORENINGEN I EVRY

 

Forsiden

Lokalforening Oslo
  Arrangement

  Tillitsvalgte

Lokalforening Trondheim

Medlemsfordeler

Lenker

Om Seniorforeningen

 

 

 

 

  


Reisebrev fra Seniorturen til Riga og Tallinn 7. – 12. april

Seniorforeningen hadde invitert til busstur til Riga og Tallinn. 18 stykker var med fra vår side.
Arrangøren, Opplandske arrangement AS, hadde fylt opp med omtrent like mange lokale deltagere.

Vi startet kl. 07.00 og kjørte nesten i ett til Stockholm hvor båten fra Tallink ventet med
middag. Selv om båten ikke var helt ny, var maten og resten av fasilitetene fine.


Riga

Neste morgen ankom vi Riga hvor vi hadde to overnattinger på et utmerket hotell – visstnok norskeiet. Vi ble tatt med på sightseeing hvor vi fikk se en del av byen, mest Gamlebyen, og fikk vite en del om Riga og Latvia.
Latvia har hatt en omskiftelig tilværelse og har vært okkupert av mange land opp gjennom historien. De jeg husker er Tyskland, Danmark, Sverige og nå senest av Russland. Som et
resultat av dette er det omtrent like mange russere som Latviere, ca. 40 %, og resten stammer fra andre nasjoner. For at den latviske kultur og språk skal overleve, er russisk språk forbudt i
offentlig sammenheng. Og alle må lære latvisk. Riga har ca. 700.000 innbyggere og er til dels en moderne by, men det var gamlebyen vi synes var finest. Selv om mye var bygget opp etter diverse herjinger, fikk vi et inntrykk av en ekte og sjarmerende gammel by.
 
 
 

Tallinn

Etter en ikke alt for lang busstur, hvor vi krysset grensen til Estland, kom vi til Tallinn. Også her fikk vi sightseeing. Estland har hatt og har fremdeles mye av de samme problemene som Latvia.

Gamlebyen var, om mulig, enda mer sjarmerende enn den i Riga.

Kvelden i Tallinn ble vi budne på tradisjonell mat og musikk på et gammelt sted i byen. Det var hyggelig og maten var god i motsetning hvordan det ofte er i slike folklorearrangementer.
 


Så var det bare å vende nesa hjem igjen – første med en mer moderne Tallinkbåt og så med buss rett hjem. Det var litt bedre tid hjemover, så de mest handlelystne fikk stilt den verste lysten.

Det var en fin og hyggelig tur som absolutt var verdt på tiden og pengene. Været var kanskje ikke det beste, og vi burde nok ha vært der litt senere på våren, men det ødela ikke turen på noen måte.

Takk til alle som deltok for hyggelig reiseselskap!