SENIORFORENINGEN I EVRY

 

Forsiden

Lokalforening Oslo
  Arrangement

  Tillitsvalgte

Lokalforening Trondheim

Medlemsfordeler

Lenker

Om Seniorforeningen

 

 

 

 

  

Med Seniorforeningen i EDB, Oslo til
RIGA og TALLINN

6 dagers tur - avreise 7/4-2008

De baltiske land Latvia og Estland er spennende reisemål for oss nordmenn. Ikke bare for at allting er billigere enn hjemme, kanskje frem for alt gjestfriheten, de interessante og trivelige stedene. I løpet av 4 dager skal vi bli nærmere kjent med byene Riga og Tallinn.

Ofte savner mange å få se litt av hvordan folk lever og bor på landsbygda. Det blir som oftest byene vi opplever. På denne turen blir det begge deler, med hyggelige transportetapper mellom byene.

PROGRAM DAG FOR DAG

MANDAG 7. APRIL: FAGERNES-OSLO-STOCKHOLM
Avreise Fagernes Skysstasjon, påstigning Fagernes – Dokk Gjøvik over Hadeland etter avtale med hver enkelt. Vi kjører inn i Sverige og passerer Karlstad og Örebro med ankomst Stockholm tidlig ettermiddag. Vi går om bord i MS Vana Tallinn og møtes til middag om kvelden.

TIRSDAG 8. APRIL - RIGA
God tid til frokost før ankomst Riga kl 11.00. Vi starter oppholdet med en sightseeing. Riga er en gammel Hansaby, grunnlagt i 1201 og Latvias hovedstad. Elven Daugava renner gjennom byen. Vi får se Domkirken fra 1211 med ett av Europas flotteste orgler, Frihetsmonumentet som symboliserer lengselen etter frihet fra tysk og russisk herredømme. Gamlebyen har en unik arkitektur, og her finner du koselige kafeer og restauranter. Vi sjekker inn på Reval Hotel Latvija sentralt beliggende nær gamlebyen. Det blir tid til å slappe av litt før middag og hyggelig samvær om kvelden.

ONSDAG 9. APRIL: - RIGA
Ingen stress i dag. Frokost når det passer hver enkelt. Dagen er til fri disposisjon for å utforske byen på egen hånd. Det er bare ett klokkeslett å forholde seg til, nemlig felles middag om kvelden.

TORSDAG 10. APRIL: RIGA-TALLINN
Etter frokost finner vi våre plasser i bussen og setter kursen nordover. Vi passerer flere småbyer og midt på dagen forlater vi Latvia og kjører inn i Estland. Ut på ettermiddagen ankommer vi Estlands hovedstad Tallinn. Her skal vi bo på 1. kl. Reval Hotel OIympia. Nesten alt som er å oppleve i Tallinn dreier det seg om "'Gamlebyen", og vårt hotell ligger bare noen minutters spasertur til "'byens hjerte”. Om kvelden samles vi i middelalderrestauranten Olde Hansa. Her får vi oppleve en underholdene folklore-forestilling, mens vi blir servert en tradisjonsmiddag, med tilhørende drikke.

FREDAG 11. APRIL: TALLINN - STOCKHOLM
Vi starter dagen med en sightseeing etter frokost. Vi får se Domberget med den unike Alexander Nevskij-katedralen, slottet, ridderhuset og domkirken. I Tallinn finnes mange vakre hus og levende historie. Under middelalderen var byen omgitt av en 2,5 km lang ringmur med 45 forsvarstårn. I dag er bare 28 av tårnene igjen, og av disse er Tykke Margareta og Lange Hermann de mest kjente. Etter denne interessante rundturen blir det noen timer på egenhånd i "Gamlebyen". Ut på ettermiddagen kjører vi ned på kaia og går om bord i Tallinks nye MS Romantica som har avgang kl 18.00. Vi samles til en god middag og  hyggelig samvær om kvelden.

LØRDAG 12. APRIL: TALLINN – STOCKHOLM
Vi spiser frokost mens skipet seiler inn i Stockholms vakre skjærgård. Etter anløp finner vi våre plasser i bussen og setter kursen hjemmover, Vi kjører E-I8 som går på nordsiden av Stockholm. Vi passere Enkøping og Västerås. Det blir flere pauser underveis, bl.a. med mulighet til en liten ”svenskehandel". Ellers blir det å slappe av i bussen og utpå kvelden er vi tilbake til utgangspunktet.

Normalpris kr. 5.250,- som inkl:

  • Hele rundturen i ny moderne turbuss
  • Båtreisen Stockholm-Riga i innvendig dobbeltlugar
  • Båtreisen Tallirin-Stockholm l innvendig dobbeltlugar
  • Hotellovernattinger
  • Frokoster og middager
  • Sightseeing Riga

Tillegg for enkeltrom kr 860,-,  tillegg for enkeltlugar kr 500,-.

HUSK GYLDIG PASS! (passet må være gyldig 3 måneder etter hjemkomst!)

Gjelder Seniorforeningen i EDB:
Vi starter og avslutter turen i Oslo. Foreningen subsidierer medlemmer med kr. 500,-. Pris til våre medlemmer blir dermed kr 4.750,-.

Vi har maks plass til 30 stk (bussens størrelse).

Påmelding innen 1/3-2008 til

Anne-Lise Aspengren.
Mail: an-aspen@online.no

eller

Øivind Adde
Mail:  oadde@online.no