SENIORFORENINGEN I EVRY

 

Forsiden

Lokalforening Oslo

Lokalforening Trondheim
  Arrangement
 
Påmelding
 
Tillitsvalgte
 
Medlemmer
  Referater
 
Personalforeningen i Trh

Medlemsfordeler

Lenker

Om Seniorforeningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Seniorkveld på Skatval og Steinvikholmen

10. august 2007 kl 1800 møttes 10 medlemmer og 4 "medbragte" på Skatval hos Grethe. Været var aldeles strålende, 23 grader, svak bris og lettskyet himmel gjorde sitt til en vellykket kveld. Under markisen på terrassen ble det servert festsodd med skjenning i skikkelig nord-trøndersk stil (men uten sviskergrøt til dessert). Til kaffen var det brownies med vaniljesaus og nogo attåt for de som ønsket det.

Kl 2100 brøt vi opp og dro videre til Steinvikholmen og slottsoperaen Olav Engelbrektsson. Et meget opplagt ensemble, tilsammen ca 180 utøvere som solister, voksen- og barnekor samt et meget profesjonelt orkester, ga oss en flott forestilling i både musikk, sang og tale om den siste erkebiskopen i Norge, Olav Engelbrektsson, og hans siste dag i Norge. Kjærlighetshistorien mellom Nils Lykke og Lucie, datter av Inger til Austråt, fikk ingen lykkelig slutt, men ga en ekstra dimensjon til dramaet som ellers utspant seg. Det er fantastisk å oppleve avslutningsscenen hvor Lucie går syngende oppover til toppen av Kongen, det gjenværende tårnet på slottsruinene. Det var synd at vi ikke fikk oppleve dette med litt vind; skikkelsen hennes blir ennå mer dramatisk når kjolen blafrer i vinden bak henne.

En meget hyggelig, sosial og opplevelsesrik kveld, dette bør gjentas med andre kulturelle aktiviteter og steder som mål. Og da håper vi, slik vi har gjort etter hver aktivitet vi har gjennomført, at mange fler blir med!

Her er et knippe bilder fra kvelden. Klikk på bildet så åpnes det i større format.

Først noen glimt fra middagen, vi ser veldig alvorlige ut
men det måtte være til ære for fotografen.


Her er Tors bilder fra selve forestillingen, tatt med telelinse uten blits,
derfor den noe reduserte kvaliteten
 
 
Til slutt solistene og noen skuespillertyper knipset før forestillingen begynner:
Olav Engelbrektsson:
Ketil Hugaas
Fru Inger:
Maija Skille
 Nils Lykke:
Stephen Brandt Hansen
Lucie:
Runa Hestad Jenssen
Rakel:
Marit Marumsrud
Kristoffer Rustung:
Trond Halstein Moe
   
Hoppetusten:
Asbjørn Skjervold
Heksa: Ragnhild Ydse
Vekter:
Aleksander Mork
Gjetergutten:
Håkon Ricardo Storstadmo
Petrus:
Ole Gjevik
       
Noen soldater og en av de "innfødte" på Steinvikholmen Prest med noe feil hodeplagg og en innfødt   Operaens forfatter: Edvard Hoem