SENIORFORENINGEN I EVRY

 

Forsiden

Lokalforening Oslo

Lokalforening Trondheim
  Arrangement
 
Påmelding
 
Tillitsvalgte
 
Medlemmer
  Referater
 
Personalforeningen i Trh

Medlemsfordeler

Lenker

Om Seniorforeningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

TUR TIL LOFJORDEN OG OLSOKSPELET PÅ STIKLESTAD

Det er tropesommer og knallvær i Trøndelag og derfor de beste forutsetningene for Senior-foreningens tur til Lofjorden og Stiklestad den
29. juli.  Rammen for turen var Olsokspelet på Stiklestad med innlagt besøk på Kari og Nils Jørgen Aunaas’ hytte "Knausen" i Lofjorden.

Med medlemmer og inviterte gjester var vi i alt
ca 20 personer som tok turen nordover til Inntrøndelag. Vi kjørte i egne biler de vel 60 km. Hytta som ligger i Lofjorden (en arm av Åsenfjorden), viste seg å være en prakteiendom med 3 hytter, flere terrasser og en gedigen brygge, beliggende sørvest-vendt ned til fjorden.


Idylliske "Knausen" i Lofjorden

Referenten har ikke sett maken til flott eiendom. Den vitner om en omfattende interesse for snekkering hos Nils Jørgen og hans familie. Hyttekomplekset har blitt til med stor egeninnsats over flere ti-år. Se bildene nedenfor.

Kari hadde disket opp med et flott spekematbord, ost og kjeks, deilige friske jordbær, kaffe og iskald drikke! Et herlig måltid i sommervarmen!

Nils Jørgen tok flere turer med båten og viste oss at Lofjorden og Åsenfjorden er en av de flotteste hytteområdene i Trøndelag.  Vi fikk både oppleve båtens fartsressurser (40 knop) og vi cruiset bedagelig rundt med Nils Jørgen som guide. Morsom opplevelse! De fleste rakk også en herlig dukkert i sjøen. Sjelden å oppleve 22° i sjøen i Trøndelag.

Etter 4 – 5 timers opphold i Lofjorden, dro vi videre til Stiklestad. Betydelig kø til tross, vi rakk fram i god tid før forestillingen startet. Fullsatte tribuner og god stemnning i finværet. Vi hadde flotte plasser, men savnet etter hvert et mykere underlag å sitte på. Trebenkene er harde å sitte på i vel to timer.

Et resyme av handlingen finner du her . Fra media leser referenten at  -”Årets spel får gode kritikker over hele linja. Trønderavisa skriver om en storslagen spel-konge, som har skremmende fundamentalistiske trekk. Adresseavisen skriver at spelet tåler alt, og at Stein Winges tolkning er respektfull og at kongen i Lasse Kolsruds skikkelse er troverdig.  Dagbladet skriver at Winge insisterer på å holde spelet realistisk, rått og kompromissløst tragisk, noe det står respekt av”.  Adresseavisens omtale av spelet finner du her.

Referenten  likte spesielt godt Espen Fegran i rollen som Tormod Kolbrunarskald. Han hadde en kraftig baryton og var en fryd å høre for en ivrig korsanger. Eir Inderhaug som Gudrun var også meget god.  Toralf Maustads tolkning av Gammel-Jostein var også bra. Noen småsleiver med teksten hadde han, men tatt i betrakting hans alder (83), er husken hans utmerket.  God hukommelse er vel ikke det våre medlemmer er best utstyrt med.

Forestillingen varte i omkring to timer uten pause. Vi koste oss stort i det enestående sommerværet og var glade over å gitt oss med på turen.

Referenten vil på vegne av alle takke Kari og Nils Jørgen og Arr.komiteen for at de tok initiativet til dette arrangementet. Det er fortsatt med en viss undring jeg konstaterer at forholdsvis mange av medlemmene ikke tar seg tid til å delta på turene våre.  Håper flere blir med etter hvert.

Jeg ønsker alle en fortsatt god sommer. Vi møtes til et medlemsmøte i løpet av september.

Hilsen Tor Blåsmo

 

Her er nesten alle deltakerne samlet:
Fra venstre: Klaus Berg, Nils Jørgen Aunaas, Astrid Kilnes, Torkel Greger Hagen,
Åse Hågård Ølmheim, Kåre Ølmheim.
Gruppen til høyre: Bakerste rekke fra venstre: Kari Hansen, Borghild Kirkeby,
Solveig Jegerstedet, Helen Sæther, Roar Eid, Bjørn Steen.
Foran: Sigrun Sandvold, Svanhild Økland, Kari Aunaas, Toril Helle, Solveig Eid.
Randi Berg var ikke til stede akkurat nå, og Tor Blåsmo tar bildet.
 


Randi, Nils Jørgen, Klaus, Roar, Solveig E.

Bordet bak: Svanhild og Kari H, Borghild og
Kari A, Bjørn og Solveig J.
Foran: Randi og Nils Jørgen
 

Åse og Kåre
 

Torkel og Sigrun

Bjørn og Helen
 

Nils Jørgens sønn og barn på brygga

Badenymfene Toril og Solveig

Skipper Nils Jørgen speider mot Lofjordens
fjerne horisonter
 

Artig å være på båttur, synes Roar

 


I farta!
Nils Jørgen, Roar, Sigrun, Torkel, Solveig

En stor takk til vertskapet Kari og Nils Jørgen Aunaas for en aldeles
utmerket lunsj og sommerettermiddag på Knausen i Lofjorden.
 

Og så, utpå ettermiddagen, bar det av gårde de siste milene
til Verdal og Stiklestad og Spelet om Heilag Olav